Tent
 

Φωτεινά εφέ

Ο συνδυασμός του φωτός και των διαφόρων ποικιλιών υφασμάτων στο χώρο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μπορεί να οδηγήσει και σε οικονομία χρόνου και χρήματος, καθώς τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για ένα σόου, κάλλιστα μπορούν να στηθούν και πάλι σε έναν άλλο χώρο δίνοντας ένα εντελώς διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγοι οι πελάτες σχετικών εταιρειών στο εξωτερικό που προτιμούν να διατηρήσουν την κεντρική ιδέα, ακόμα και το σχήμα της σύνθετης κατασκευής τους και είτε με κάποιες μικρές μετατροπές είτε με σημαντικές αναστροφές στο σχεδιασμό, την παρουσιάζουν και σε άλλα, διαφορετικά γεγονότα, σόου ή εκθέσεις.

Υπάρχουν ειδικές κονσόλες εκπομπής φωτός, οι οποίες λειτουργούν εντελώς αυτόματα και μπορούν να προγραμματιστούν να δουλέψουν εξ αποστάσεως με όλους τους πιο δημοφιλείς τρόπους φωτισμού που χρησιμοποιούνται.

Με την υπάρχουσα τεχνολογία είναι δυνατή η δημιουργία σημαντικών χάπενινγκ με πρωταγωνιστικό στοιχείο το φωτισμό, ενώ πολλά βήματα έχουν γίνει και στον τομέα της μείωσης του μεγέθους των χρησιμοποιούμενων υλικών φωτισμού. Υπάρχουν λαμπτήρες μικρότεροι σε μέγεθος και λιγότερο θερμοί από τους συνηθισμένους, με πολύ μεγαλύτερη λάμψη, επομένως και απόδοση.

Επίσης, η χρήση λέιζερ αποτελεί έναν σημαντικό και ραγδαία εξελισσόμενο-αναπτυσσόμενο κλάδο της τεχνολογίας, ειδικά τα λέιζερ που χρησιμοποιούνται για εξωτερική χρήση και μπορούν να «σημαδεύουν» και να «βομβαρδίζουν» με δέσμες φωτός επιφάνειες που βρίσκονται με πολύ μεγάλες αποστάσεις, χωρίς, μάλιστα, να χάνουν ούτε στο ελάχιστο τη διαύγειά τους.

Στις εφαρμογές φωτός από την εμπρόσθια όψη (front-lit) υπάρχουν πολλοί τύποι υλικών που μπορούν να επιφέρουν ποιοτικό αποτέλεσμα. Τέτοια είναι τα σατέν, οι πολυεστερικές ποπλίνες, οι ταφτάδες, τα διάφορα υλικά που είναι φτιαγμένα από πολυεστέρα, καθώς και υλικά που δεν φέρουν στην επιφάνειά τους καμιά επίστρωση. Γι’ αυτό πολλοί επαγγελματίες του κλάδου θεωρούν ότι ο front-lit φωτισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχουμε καλά αποτελέσματα στην προβολή φωτεινών γραφικών πάνω σε ύφασμα, και μάλιστα από όποια απόσταση ή διεύθυνση επιθυμούμε.

Δημοσιεύτηκε: 12/11/2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
  • Βενέτικα Στόρια- Χαρακτηριστικά

    Ανωκάσι Η κασέτα αποτελεί το ανώτερο τμήμα των βενέτικων στορς, από το οποίο στηρίζονται και παράλληλα κρέμονται οι περσίδες. Στο εσωτερικό του είναι εγκαταστημένος ο μηχανισμός που ανεβοκατεβάζει τις περσίδες και ο οποίος περιέχει τα συστήματα περιστροφής και χειρισμού ανύψωσης. +

  • Φωτισμός και Υφάσματα

    Τα υφάσματα διάχυσης (diffusion fabrics),  που επιτρέπουν τη διάχυση του φωτός χρησιμοποιούνται στους φωτισμούς του περιβάλλοντος, καθώς και στις προβολές back-lit και front-lit. H διάχυση «προσθέτει» χώρο και φως σε μικρούς χώρους, προσδίδοντάς τους έναν «αέρα» μεγαλύτερο από αυτόν +

  • Φωτισμός

    Καθοριστικοί παράγοντες στο σχεδιασμό Κατά το σχεδιασμό μιας δημιουργίας με φως και ύφασμα, απαιτείται να ληφθούν υπόψη μια σειρά κρίσιμοι παράγοντες, όπως: -          Διαθέσιμος φωτισμός στον τόπο παρουσίασης. Ο περιβάλλων χώρος και η ποιότητα του φωτισμού που αυτός διαθέτει παίζει καθοριστικό ρόλο +


ΣΧΟΛΙΑ