Ανάμεσα στους κατεστραμμένους από τον πόλεμο δρόμους της Λβιβ, η οποία έχει βομβαρδιστεί με σφοδρότητα από τους Ρώσους, τέθηκαν τα θεμέλια του πρώτου τρισδιάστατα εκτυπωμένου σχολείου στον κόσμο που θα χτιστεί σε εμπόλεμη ζώνη.

Το φιλόδοξο έργο ξεκίνησε και χρηματοδοτήθηκε από τη μη κερδοσκοπική τεχνολογική και ανθρωπιστική νεοφυή επιχείρηση TEAM4UA σε συνεργασία με τις αρχές της πόλης και άλλες εταιρείες.

Πάνω από 2.000 σχολεία έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας και το πρότζεκτ «Save Schools», που σκοπό έχει να συγκεντρώνει εικόνες των κατεστραμμένων κτιρίων καταγράφοντας τις ημερομηνίες που βομβαρδίστηκαν.

Ως αποτέλεσμα της εισβολής, περίπου 3,6 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν μαθήματα, ενώ 1,5 εκατομμύριο κινδυνεύουν να εμφανίσουν προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση βοήθειας World Vision.

«Η σύγκρουση θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών», δήλωσε η Jennifer Neelsen, Διευθύντρια Αντιμετώπισης Κρίσεων της World Vision Ουκρανίας.

«Κάθε μέρα που περνάει σε αυτόν τον πόλεμο, οι ζωές και το μέλλον των παιδιών τίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Onno van Manen, αναπληρωτής διευθυντής της Save the Children στην Ουκρανία.