Από το 2007 έως και σήμερα, η ομάδα TUCer (Technical University of Crete Eco Racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς που στοχεύουν στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τη μηδενική εκπομπή ρύπων για τη βέλτιστη προστασία του περιβάλλοντος. Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές και ερευνητικό προσωπικό, που οραματίζονται μια φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση και παθιάζονται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από το 2008, η ομάδα των νέων, ελπιδοφόρων επιστημόνων λαμβάνει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon, που διεξάγεται στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να εμπνεύσει σχολικές και πανεπιστημιακές ομάδες να σχεδιάσουν και κατασκευάσουν οχήματα και να δοκιμάσουν την απόδοσή τους. Η ομάδα, που επιτυγχάνει την κάλυψη της μεγαλύτερης απόστασης με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου, κερδίζει. Ο διαγωνισμός είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους ηγέτες του σήμερα και του αύριο, που αναζητούν να παίξουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Η ΕΤΕΜ, όλα αυτά τα χρόνια, υποστηρίζει ένθερμα όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη βελτίωση των καθημερινών μας συνθηκών, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πολύ σημαντικό για την καταξιωμένη εταιρεία να υποστηρίζει και να παρέχει στους νέους μας επιστήμονες τα καλύτερα μέσα για να σχεδιάζουν, να δημιουργούν και να εξερευνούν τα ταλέντα τους.

Για το λόγο αυτό, στηρίζει ενεργά και έμπρακτα τις προσπάθειες της ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης, προσφέροντας ειδικά συστήματα και προφίλ αλουμινίου για την κατασκευή των οχημάτων, με τα οποία λαμβάνουν μέρος εθελοντικά στον διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon.

Οι άνθρωποι της ETEM είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τις συνεχείς διακρίσεις της πολυτάλαντης επιστημονικής ομάδας, της οποίας θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Πηγή: alunet.gr