Αρχική / Έργα / Τεύχος 55

Τεύχος 55

Η χρήση συστημάτων σκίασης εξασφαλίζει την εντυπωσιακή μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, καθώς μειώνεται σημαντικά η εσωτερική θερμοκρασία των κτιρίων και αντίστοιχα η χρήση των κλιματιστικών κατά τους θερμούς μήνες. Το γεγονός αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό σε πόλεις με πυκνή αστική διάταξη και υψηλή ηλιακή ακτινοβολία. Πλέον, μιλώντας για σκίαση, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο αγαθό πολυτελείας αλλά σε επιτακτική ανάγκη, που αναπόφευκτα οδηγεί στη ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς του κλάδου.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ο επαγγελματίας καλείται να προτείνει λύσεις που δεν εξασφαλίζουν μόνο δροσιά και προστασία από τις ηλιακές ακτίνες σε ένα μόνο σημείο ή για κάποιες ώρες της ημέρας.

Μέσα από τη μελέτη των κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου, χρησιμοποιώντας κατάλληλα υλικά και αυτοματισμούς, δίνει λύσεις διαχείρισης του ηλιακού φωτός και της θερμότητας, με σκοπό την ουσιαστική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου.

Στο τεύχος 55 του Sun & Shadow θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα μιας μελέτης του περιοδικού Architect, πάνω στο πώς αξιολογείται η απόδοση της σκίασης ενός κτιρίου μέσω Υπέρυθρης Θερμογραφίας.

Επίσης, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την κα Μαρία Μ. Μιχελάκη, Managing Director της εταιρίας Seven Sun που βραβεύτηκε στα Green Brand Awards 2024, με το Bronze Award στην Πράσινη Τεχνολογία στην Αγορά της Σκίασης.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στη Σεβίλλη της Ισπανίας, όπου θα κατασκευαστεί το Solar Cupola (Ηλιακός Θόλος), ένα κτίριο 9.900τ.μ., που πρόκειται να στεγάσει το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επόμενος προορισμός είναι η Γερμανία. Θα διαβάσετε έναν απολογισμό σχετικά με την έκθεση R+T 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγκάρδη, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τέλος, θα βρείτε ιδέες για το πώς να δημιουργήσετε περισσότερη σκιά σε μια αυλή.

Ας φτιάξουμε μαζί -σε πείσμα των καιρών- ένα δροσερό, σκιερό, βιώσιμο καλοκαίρι για όλους!

Καλή ανάγνωση!