Στο ηλιόλουστο Μπορντό, η ζωή κυλά ήρεμα μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Όσο ειδυλλιακό κι αν ακούγεται, ενέχει ένα μεγάλο κίνδυνο: οι εσωτερικοί χώροι μπορεί συχνά να είναι πολύ ζεστοί, πολύ νωρίς. Με την εξειδίκευση της Renson, τόσο στην υπαίθρια διαβίωση όσο και στην προστασία από τον ήλιο, όλα τα μέτρα και στους δύο αυτούς τομείς είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα σε αυτή τη νεόδμητη βίλα: ομοιομορφία σε εμφάνιση και αίσθηση, αλλά πάνω απ’ όλα, παροχή απόλυτης άνεσης στους κατοίκους, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ελεγχόμενες θερμοκρασίες εσωτερικού χώρου

«Δεδομένου του προσανατολισμού αυτού του σπιτιού, η προστασία από τον ήλιο ήταν απολύτως απαραίτητη. Παρά το γεγονός ότι το σαλόνι βλέπει νότια, η κατάλληλη προστασία από τον ήλιο διατηρεί το εσωτερικό απόλυτα δροσερό ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Χάρη στην πέργκολα στον κήπο μπορούμε να επιλέξουμε όλο το χρόνο είτε να περάσουμε χρόνο σε εσωτερικούς χώρους είτε σε εξωτερικούς, ανάλογα με το ποιο περιβάλλον είναι πιο ευχάριστο σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Εγκαταστήσαμε σχεδόν κάθε στοιχείο της σειράς ηλιοπροστασίας της Renson σε αυτήν την ιδιοκτησία», εξηγεί ο εγκαταστάτης Frederic Lacoste,  πρέσβης της Renson, στην Portaix Loisirs. «Υπάρχει μια αντηλιακή οθόνη Panovista Max στο συρόμενο γωνιακό παράθυρο, υπάρχουν συρόμενα πάνελ Loggia στα παράθυρα και σταθερές τέντες Sunclips πάνω από ένα άλλο παράθυρο. Όσο κι αν διαφέρουν αυτές οι λύσεις, όλες διασφαλίζουν με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο ότι ο ήλιος δεν αυξάνει τις εσωτερικές θερμοκρασίες σε αυτήν την καλά μονωμένη βίλα. Όλα μπλοκάρουν τις ακτίνες του ήλιου πριν φτάσουν ακόμη και στο γυαλί».

Οι ιδιοκτήτες είναι σίγουρα ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα: «Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε ή να κλείσουμε τόσο τις οθόνες όσο και τα συρόμενα πάνελ όπως θέλουμε, ανάλογα με το επίπεδο άνεσης που θέλουμε να δημιουργήσουμε ή την ποσότητα φωτός που θέλουμε να αφήσουμε μέσα».

Άνετη εξωτερική ζωή

Το ίδιο ισχύει και για τον κήπο, ο οποίος είναι ένα μέρος όπου οι ιδιοκτήτες περνούν σημαντικό μέρος του χρόνου τους. Για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον υπαίθριο χώρο τους ακόμη και σε πολύ θερμές ημέρες – και υπήρξαν αρκετές τα τελευταία χρόνια – η πέργκολα Camargue είναι σαν ένα «μάννα εξ ουρανού». Χάρη στις ενσωματωμένες οθόνες και τα ανακλινόμενα πτερύγια, μπορεί να ελέγξει τη σκιά και τη θερμοκρασία ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το Camargue προσφέρει έναν τρόπο άνετης ζωής σε εξωτερικούς χώρους ακόμη και την άνοιξη αλλά και το φθινόπωρο. «Επιπλέον τα συρόμενα πάνελ Loggia όχι μόνο παρέχουν την απαραίτητη απόχρωση αλλά και μας επιτρέπουν επιπλέον προστασία της ιδιωτικής μας ζωής όταν χρησιμοποιούμε το υδρομασάζ. Ένα ακόμη φανταστικό χαρακτηριστικό» αναφέρουν οι ιδιοκτήτες.

Η αρχιτέκτονας Christine Bouchard μοιράζεται την άποψή της: «Από τα πρώτα στάδια σχεδιασμού του νέου σπιτιού τους, οι ιδιοκτήτες είχαν στο μυαλό τους μια πισίνα. Το κάλυμμα της βεράντας Camargue του Renson ήταν η τέλεια εφαρμογή για το πώς φαντάστηκαν αυτόν το χώρο. Οι κατασκευαστές πείστηκαν αμέσως από τις διάφορες λύσεις προστασίας από τον ήλιο. Για μένα, το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες ένιωθαν άνετα στο νέο τους σπίτι είναι η τέλεια απόδειξη ότι αυτό ήταν ένα επιτυχημένο έργο».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο τεύχος του Sun & Shadow που κυκλοφορεί, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν.