Ξέρετε όλους τους τύπους δυναμικών υαλοπινάκων που είναι διαθέσιμοι σήμερα στην αγορά; Γνωρίζετε τις ιδιαίτερες προδιαγραφές και τα δυνατά τους σημεία; Η παρακάτω ανάλυση θα ξεδιαλύνει το τοπίο για εσάς.

Από υαλοπίνακες επιλεκτικού ηλιακού ελέγχου με εσωτερική σκίαση έως τεχνολογία δυναμικών υαλοπινάκων υγρών κρυστάλλων, μελετήσαμε τα κριτήρια για την επιλογή μιας λύσης δυναμικής σκίασης που είναι κατάλληλη για εσάς. Παρουσιάζουμε, λοιπόν, ένα συγκριτικό γράφημα για διάφορες λύσεις που θα σας βοηθήσει να κάνετε την γρήγορη αλλά και σωστή επιλογή.

Μπαίνοντας στον κόσμο των λύσεων δυναμικής σκίασης

Οι πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνολογίες λογισμικού και υλικού (software και hardware) επιτρέπουν στα συστήματα ηλιακής σκίασης να λειτουργούν δυναμικά σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον τους. Χάρη σε αυτήν την εξέλιξη, τα συστήματα δυναμικής σκίασης μπορούν να ανταποκρίνονται προληπτικά σε μεταβλητές παραμέτρους του περιβάλλοντός τους, όπως οι γωνίες του ήλιου και η ηλιακή ακτινοβολία. Εξωτερική σκίαση, διπλή πρόσοψη, δυναμική υάλωση… και η λίστα συνεχίζεται. Είναι καιρός να ανακαλύψετε τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο των λύσεων σκίασης!

Ο τέλειος συνδυασμός είναι μια λύση σχεδιασμένη για κάθε εφαρμογή. Ωστόσο, η κατανόηση συγκεκριμένων τεχνικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μηχανισμών σχεδιασμού και της λειτουργίας τους, αποτελεί πρόκληση για πολλούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Συγκρίναμε, λοιπόν, πέντε λύσεις σύμφωνα με 13 κριτήρια, μεταξύ των οποίων:

  • Τα διαθέσιμα μεγέθη
  • Ο έλεγχος θάμβωσης
  • Η φυσική μετάδοση φωτός
  • Η μέση ταχύτητα μεταγωγής
  • Η ουδετερότητα του μεταδιδόμενου χρώματος
  • Η θέα από μέσα προς τα έξω

Η συγκριτική ανάλυση

Ο παρακάτω πίνακας είναι προϊόν μιας τέτοιας προσεκτικής εξέτασης. Στόχος του είναι να σας παρέχει μια αναλυτική επισκόπηση των διαφόρων συστημάτων δυναμικής σκίασης στις σύγχρονες τάσεις και να σας ενημερώσει για την προτεινόμενη εφαρμογή τους. Με αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή σας, θα είστε σε θέση να κρίνετε σωστά σχετικά με τις δυνατότητες και τους περιορισμούς στη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος, όποιους σχεδιαστικούς στόχους κι αν έχετε.