Ο όμιλος εταιρειών Fischer ολοκλήρωσε με επιτυχία τη χρήση του 2022 με κύκλο εργασιών άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας. Με κύκλο εργασιών 1,14 δισεκατομμύρια ευρώ, η οικογενειακή επιχείρηση από το Waldachtal στο βόρειο Μέλανα Δρυμό αύξησε σημαντικά τα εξαιρετικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους κατά 14,7%.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναπτύχθηκε στρατηγικά για να αυξήσει την ανεξαρτησία της από αρνητικές παγκόσμιες επιρροές, όπως οπόλεμος στην Ουκρανία, ο αυξανόμενος πληθωρισμός, οι υψηλέςτιμές της ενέργειας και η κρίση του κορωνοϊού. Συνολικά, η fischer απασχολεί περισσότερα από 5.600 άτομα, 200 περισσότερα από το 2022.

Ο μεγαλύτερος τομέας της εταιρείας, τα συστήματα στερέωσης fischer, συνέβαλε για άλλη μια φορά πάνω από το μέσο όρο στην επιτυχία του ομίλου εταιρειών σημαντικά αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 14%. Πολυάριθμα καινοτόμα, νέα προϊόντα και συστήματα, καθώς και ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για διάφορες ομάδες πελατών είχαν θετική επίδραση. Η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο διαμετακομιστικό κέντρο στο Βιετνάμ για την ασιατική αγορά το 2022.

Διεθνής επιτυχία

Η εταιρεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών στις περισσότερες από τις 38 χώρες στις οποίες η fischer δραστηριοποιείται με 50 θυγατρικές συνολικά. Μετά το άνοιγμα του νέου εργοστασίου παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων fischer Automotive στη Σερβία το 2021, φέτος θα επεκταθεί εκεί και η παραγωγή συστημάτων στερέωσης. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ξεκίνησε η παραγωγή συστημάτων στερέωσης fischer στο νέο εργοστάσιο στο Βιετνάμ.

Η βιωσιμότητα εδράζεται σταθερά στη στρατηγική

Το 2022, η fischer επεξεργάστηκε περαιτέρω την στρατηγική βιωσιμότητας, η οποία συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος, ως μέρος της περιβαλλοντικής ευθύνης, με την εμπορική επιτυχία. Για παράδειγμα, η fischer εγκατέστησε ένα νέο φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή της νέας αποθήκης ανταλλακτικών που χτίστηκε στις εγκαταστάσεις του Tumlingen το 2022. Τον Οκτώβριο ξεκίνησε η κατασκευή ενός ακόμη μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού συστήματος σε επιφάνεια περίπου 20.000 τετραγωνικών μέτρων με απόδοση περίπου 4.000 κιλοβάτ. Με τον τρόπο αυτό, η fischer συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση και θα καλύψει πάνω από το ένα τέταρτο των ενεργειακών αναγκών της με αυτές τις επενδύσεις στις εγκαταστάσεις του Tumlingen.

Προοπτικές για το 2023

Με βάση το ευρύ διεθνές χαρτοφυλάκιο καινοτομίας του, ο όμιλος εταιρειών fischer σχεδιάζει περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών κατά το οικονομικό έτος 2023, υπό την προϋπόθεση ότι ο στόχος αυτός δε θα επηρεαστεί από δυσμενείς πολιτικές ή οικονομικές καταστάσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2022, η fischer ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον επιτυχημένο προπονητή ποδοσφαίρου Γιούγκεν Κλοππ ως πρεσβευτή επωνυμίας της εταιρείας. Η διεθνής εκστρατεία μάρκετινγκ ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στα μέσα Ιανουαρίου 2023.