Τα σημερινά συστήματα σκίασης μπορούν να αποτελέσουν υπέροχες αισθητικές προσθήκες σε μια πισίνα, προσθέτοντας παράλληλα αξία σε ένα σπίτι.

Όταν κάποιος σκέφτεται μια πισίνα, σκέφτεται αυτόματα και τον ήλιο. Οι πισίνες αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των καλοκαιρινών μηνών, κρατούν τις οικογένειες και τις παρέες σε εξωτερικούς χώρους και προσφέρουν ένα σημείο διασκέδασης όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος. Για τους όλο και περισσότερους λάτρεις της πισίνας, το να βρουν λίγη σκιά γίνεται προτεραιότητα. Είτε πρόκειται για ανησυχία σχετικά με την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, την ανάγκη να βρουν μια ανάσα δροσιάς από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο ή απλώς για να αποφύγουν ένα ηλιακό έγκαυμα, πολλοί ιδιοκτήτες πισίνας στρέφονται σε λύσεις σκίασης για τις πισίνες τους.

Η εγκατάσταση μιας δομής σκιάς πάνω από την πισίνα μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη πέρα ​​από την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και την ανακούφιση από τη ζέστη. Τα σημερινά συστήματα σκίασης μπορούν να αποτελέσουν υπέροχες αισθητικές προσθήκες σε μια πισίνα, προσφέροντας ατμόσφαιρα και στυλ. Και με καλά δομημένες μόνιμες κατασκευές μεγάλης κλίμακας, θα προσθέσετε επίσης αξία σε ένα σπίτι.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις οκτώ καλύτερες ιδέες σκίασης για την πισίνα:

  1. Πανιά σκίασης

Τα πανιά σκίασης είναι μια δημοφιλής επιλογή που δίνει μια πραγματικά μοντέρνα εμφάνιση σε μια πισίνα. Διατίθενται σε ιδιαίτερα σχήματα και μπορούν να τοποθετηθούν σε μια σειρά από γωνίες, δίνοντας στην πισίνα μια πιο γωνιακή και μοντέρνα εμφάνιση. Το μειονέκτημα των πανιών σκίασης είναι ότι ενδεχομένως να μην προσφέρουν μια «συνέπεια» στη σκίαση (απαιτώντας πολύ υλικό για να καλύψει ολόκληρο το τμήμα μιας πισίνας) και επειδή πρέπει να είναι ανθεκτικά στους δυνατούς ανέμους, ενδεχομένως να κοστίσουν αρκετά.

  1. Πέργκολες

Μια πέργκολα μπορεί να προσφέρει σκιά περιβάλλοντος με ακριβώς τη σωστή ποσότητα φιλτραρισμένου φωτός που χρειάζεται πάνω από μια πισίνα. Η τοποθέτηση μιας πέργκολας πάνω από το ένα άκρο της πισίνας μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα υπέροχο, οπτικό κεντρικό στοιχείο. Οι σημερινές πέργκολες είναι κατασκευασμένες από ποιοτικά ξύλα και προσθέτουν αξία στο σπίτι σας.

  1. Αναδιπλούμενες τέντες

Οι αναδιπλούμενες τέντες είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη λύση σκίασης για πισίνα, ικανή να παρέχει αξιόπιστη αντηλιακή προστασία σε ολόκληρο τον χώρο της πισίνας και με ιδιαίτερη ευκολία. Αυτές οι μεγάλες τέντες καλύπτουν την πισίνα κατά μήκος δοκών που εκτείνονται μεταξύ των στύλων στήριξης σε κάθε πλευρά, δίνοντας στους ιδιοκτήτες σπιτιού έναν εύκολο και πολύ κομψό τρόπο να σκιάσουν μια πισίνα.

  1. Ομπρέλες

Μερικές φορές οι παραδοσιακές απαντήσεις είναι οι καλύτερες. Οι ελεύθερες ομπρέλες, όπως αυτές που προσφέρουν σκιά δίπλα στις πισίνες εδώ και δεκαετίες, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ευέλικτη και κινούμενη σκιά. Μια ομπρέλα τοποθετημένη στο πλάι της πισίνας μπορεί να προσφέρει λίγη σκιά σε όσους βρίσκονται μέσα στο νερό ή έξω από αυτό και μπορούν να τοποθετηθούν όπου χρειάζεται, προσαρμοζόμενες στην κίνηση του ήλιου όλη την ημέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι φαίνονται κάπως άσχημες όταν είναι κλειστές.

  1. Πρόβολοι

Οι πρόβολοι είναι δομές σκιάς παρόμοιες με τις τέντες που χρησιμοποιούν μόνο μία δομή στήριξης στη μία πλευρά. Οι στύλοι στήριξης στερεώνονται στο τσιμέντο γύρω από την πισίνα, εκτείνονται οριζόντια δημιουργώντας κάτι σαν κουβούκλιο και πάνω από την πισίνα από αυτούς τους κάθετους στύλους στήριξης, παρέχοντας σκιά στους επισκέπτες δίπλα στην πισίνα και σε όσους βρίσκονται στο νερό.

  1. Αναδιπλούμενη περίφραξη

Μια μεγάλης κλίμακας λύση που προσφέρει μεγάλη ευελιξία και που μπορεί να είναι ελκυστική για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού είναι μια αναδιπλούμενη περίφραξη. Αυτό το είδος σκίασης αποτελεί κατασκευή σκελετού κατασκευασμένη από μια σειρά τοξωτών στηριγμάτων που φωλιάζουν το ένα μέσα στο άλλο όταν αναδιπλώνονται. Τα αναδιπλούμενα συστήματα σκίασης διαπερνούν κάθε τμήμα του περιβλήματος, παρέχοντας όση ακριβώς σκιά χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

  1. Ελεύθερες τέντες

Οι ελεύθερες αναδιπλούμενες τέντες προσθέτουν μια κομψή, μοντέρνα εμφάνιση ως λύση σκίασης δίπλα στην πισίνα. Το σύστημα δύο στύλων συνδυάζει μια αναδιπλούμενη τέντα με ένα πλαίσιο αλουμινίου που διατίθενται ευρέως στο εμπόριο. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στο σύστημα να εγκατασταθεί πάνω ή δίπλα στην πισίνα, παρέχοντας προστασία από τη βροχή και τον ήλιο όπου και όταν χρειάζεται. Προσθέτοντας ευελιξία, ο ανεξάρτητος θόλος δίνει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού τη δυνατότητα να έχουν σκιά και από τις δύο πλευρές, αφήνοντάς την ακόμη και μερικώς ανοιχτή ή κλειστή.

  1. Ανεξάρτητες πέργκολες

Για όσους δε θέλουν να σκιάσουν την ίδια την πισίνα, αλλά εξακολουθούν να θέλουν ένα καταφύγιο από τον ήλιο, μια ανεξάρτητη πέργκολα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Μπορείτε να την τοποθετήσετε ακριβώς δίπλα στην πισίνα, τοποθετώντας ξαπλώστρες και άλλα αξεσουάρ εξωτερικού χώρου κάτω από αυτήν για να δημιουργήσετε ένα σημείο χαλάρωσης. Απολαύστε όσο ήλιο θέλετε στο νερό και, στη συνέχεια, αποσυρθείτε σε αυτό το άνετο και σκιερό μέρος για να απολαύσετε συζητήσεις, στιγμές χαλάρωσης ή το ποτό με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Είτε αναζητάτε μια εύκολη απάντηση, όπως ένα πανί σκίασης είτε μια πιο μόνιμη επιλογή όπως μια πέργκολα, έχετε μια μεγάλη γκάμα επιλογών στη διάθεσή σας. Αναζητήστε επιλογές σκίασης που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά το υλικό, ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία και μια λύση που θα σας προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες UV στο μέλλον.